Армията може да лети с Ф-16, ''Мираж 2000'' или ''Грипен'' до доставката на новите изтребители

"Българската армия не употребява алкохол и наркотици, но пороците на българското общество се транспонират и сред българските военнослужещи", заяви той по повод заповедта от вчера

OFFNews 20 август 2022 в 14:41 8113 5

Димитър Стоянов

Снимка Прессекретариат на президента

Димитър Стоянов

Към момента на територията на Република България не се ремонтира украинска военна техника, заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов, цитиран от БНТ. Той уточни, че имаме рамково споразумение с Украйна, което на практика представлява споразумение за намерение за ремонт.

Министерство на отбраната търси всякакви варианти за осигуряване на летателната способност на Военновъздушните сили на фона на забавената доставка на Ф-16 и изтичащия летателен капацитет на наличните МиГ29, заяви още Стоянов. По думите му се обмислят варианти за удължаване на летателните способности на МиГ-овете, заради което предстои среща с министъра на отбраната на Полша. Водят се разговори и с израелски фирми и с други страни, които имат опит с МиГ29. Не са изключени и варианти временно България да се ползва друга платформа - на Ф-16, "Мираж 2000" или "Грипен", като се проучват абсолютно всички възможности, които съюзниците ни могат да осигурят, допълни Стоянов.

Служебният министър на отбраната коментира и издадената от него заповед, с която се забранява употребата на алкохол и наркотични в Българската армия.

"Българската армия не употребява алкохол и наркотици, но пороците на българското общество, Българската армия е част от българското общество, естествено, че те се транспонират и сред българските военнослужещи. Нямаме завишение на тези инциденти. Заповедта е с цел превенция, защото Българската е стожер на морала и трябва да остане такава", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1215

5

Lyubo

24.08 2022 в 17:42

А кой ще плати за наемането на тези самолети, а ???
Нека да е този, който хвърли един куп пари авансово за самолети преди 2 - 3 години, които даже още не бяха на чертежи и не се знае колко още ще ги чакаме !!!
Да бърка в чекмеджето и да плаща !!!

22548

3

dolivo

21.08 2022 в 09:17

до трола Птю ли как там се нарича, читателите не са толкоз наивни да ти слушат пропагандата про-руски и да ти се радват на училищното поведение с епитети укри орки и т.н. Насаждсш омраза

А истината е, че войната е грозно нещо, и генерализация до цял народ лош на никой не помага.

Руския народ да си опича акъла, намали алкохола и вземе в ръце демократичния си процес или 20 години и повече ще плащат чрез данъците си репарации за зверствата на правителството което са допуснали.

Украинците да си защитят страната, и след това възстановят. Ако избегнат крайния национализъм - бонус - но с такъв съсед, направо не ги виня. Който го колят, е трудно да прегърне палача, дори да е най големия християнин

3767

2

Име на профила

20.08 2022 в 21:09

Ми не толкова, че са намерили начин да ги монтират на своите оригинални савецки самальоти, а по-скоро просто ги монтират на полските и прочее централноевропейски дарения, които преди това са били преправени за употреба в НАТО. За разлика от нашите например, щото нашия бюджет отива другаде вече 30 години.

1236

1

БотоксПутю

20.08 2022 в 20:15

Рундю Грипена, понастоящем Рундю Газпромаджията, според непотвърдени източници искал да дари българските МИГ-29 на Русия, че била на зор. Загубила много самолети казват. А на всичкото отгоре укрите намерили начин да монтират американските противорадарни ракети на МИГ-29. И затуй бил против даряването им на нацистка Украйна.
 
X

Да помогнем на украинските деца!