Арестуваният варненски районен кмет бил заплашван от ромски босове

OFFNews 15 август 2014 в 11:06 2261 1

Христо Христов

От няколко месеца насам арестуваният кмет на варненския район „Младост“ Христо Христов бил заплашван от ромски босове. Това заяви адвокатът на Христов Бранимир Балачев пред Нова телевизия.

Казали са му, че ако посегне на незаконните ромски къщи, ще направят всичко възможно да бъде свален. Целта е разчистването на незаконните постройки да спре, което е факт в момента, коментира Балачев.

Христо Христов беше арестуван при акция на ДАНС и беше задържан за 72 часа. Срещу него има повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група.

По думите на Балачев няма доказателства за това, че Христов е използвал служебното си положение, за да извършва престъпна дейност.

Обвинението твърди, че Веселина Спасова, която се води ръководител на организирана престъпна група, като собственик на фирма за недвижими имоти, е намирала празни места, които са били продавани. Христо Христов е бил адвокат на Спасова преди да бъде назначен за районен кмет в края на 2011 г. Според обвинението престъпната група действа от 2010 г., обясни адвокатът.

Обвинението има проблем с формирането на доказателствен материал, а задържането под стража е стандартна мярка на прокуратурата от последните години, коментира Бранимир Балачев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!