АПИ: Утре се очакват дъжд и сняг. Шофьорите да карат внимателно

OFFNews 09 март 2021 в 13:56 1614 0

Агенция "Пътна инфраструктура" призовава шофьорите да пътуват с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания. 

Утре е определен жълт код за потенциално опасно време и снеговалеж в 20 области в страната – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Перник, София-град, Софийска, Пловдив, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян.

Областните пътни управления следят прогнозите по райони и обработват настилките срещу хлъзгавост и заледяване. Машините на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за снегопочистване на републиканските пътища, допълват от АПИ.

За повишаване безопасността на движение е възможно затваряне на определени участъци за почистване и обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника, добавят от АПИ.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови