АПИ предупреждава шофьорите да карат внимателно и със зимни гуми

OFFNews 25 октомври 2014 в 09:14 1852 0

Шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание.

Това предупреждават от агенция „Пътна инфраструктура“ заради започналите превалявания от дъжд и сняг над по-голямата част от страната.

Над 50 машини работят за почистването на пътната мрежа в областите Перник, София, Ловеч и Плевен, в които има интензивен снеговалеж. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Пътните управления и пътноподдържащите фирми работят за обработката на републиканските пътища и са осигурени необходимите снегорини, техника за разпръскване на пясък.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка, поддържането на републиканската мрежа и въведените ограничения по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови