АПИ дава 1,5 млн. лева за ремонт на пътя за Дунав мост 2

OFFNews 07 септември 2016 в 21:09 4804 0

Агенция "Пътна инфраструктура" ще отпусне 1,5 млн. лева за спешен ремонт на пътя за Дунав мост 2. Това стана ясно на извънредното заседание на Общинския съвет в Лом след инцидента в неделя, при който ТИР се вряза в къща, уби един човек и рани осем души. 

Жители на ломския квартал "Младеново" излязоха на протест заради засиления трафик и лошото състояние на пътя. 

На заседанието обаче стана ясно, че средствата ще бъдат отпуснати, след като бъде изпълнен проектът за водния цикъл в този участък.

На ден през участъка преминават средно по 250 камиона. Отсечка не е ремонтирана основно от 60 години заради проваления воден цикъл на града.

Решението на проблема няма да е лесно. Предишната местна управа не е реализирала проект, който вече е бил изготвен. Сега решението ще е трудно, защото вече инициативата за това трябва да е на ВиК асоциациите, а такава в област Монтана няма, обясни кметът на града Пенка Пенкова.

Според решението на Общинския съвет кметът на Лом трябва да предприеме действия за облекчаване на трафика на товарни автомобили през града, за да няма и други подобни инциденти. Това обаче е препоръка, тъй като пътят се стопанисва от АПИ. 

Община Лом ще отпусне и парични помощи за семействата на всички пострадали при катастрофата на 4 септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!