Ангелкова припомни, че е предложила Гаранционен фонд още през 2016 г., поздрави туристическия бранш за професионализма

OFFNews 24 юни 2021 в 18:00 2993 2

Снимка Facebook - Николина Ангелкова

Бившият министър на туризма Николина Ангелкова поздрави заетите в туристическия бранш за професионалното отношение в сложната ситуация в своя публикация във Фейсбук.

Тя заяви, че следи ситуацията с гръцкия туроператор "Музенидис травел", който внезапно прекрати дейността си. През тази компания минават около 70% от почивките на българите в Гърция и сега част от организираните ваканции може да са застрашени. 

Ангелкова припомни, че още през 2016 г. в качеството си на министър на туризма е предложила въвеждането на Гаранционен фонд, който да обезпечава точно такива случаи на неосъществени пътувания.

Ето пълният текст на публикацията:

Още през 2016 г., когато бях министър на туризма, поставих на обсъждане с бранша предложението си за въвеждането на Гаранционен фонд, който да помогне да се преодоляват последиците от неосъществени по различни причини пакетни пътувания и почивки. Това щеше да доведе до сигурност и спокойствие сред туристическите компании и потребителите, но тогава не получих подкрепа от страна на туроператорите. Категорична съм, че такъв Гаранционен фонд трябва да има! Следя ситуацията с Mouzenidis Travel и искрено се надявам, че това няма да доведе до поредица от фалити на техни партньори, а клиентите да осъществят своите ваканции или да им бъдат възстановени сумите. Поздравявам всички български хотелиери, туроператори и туристически агенти, които работят професионално и отговорно в тази изключително сложна ситуация! Считам, че всеки, който е в затруднено положение, трябва да получи подкрепа и то навреме! От това зависи имиджът на страната ни като туристическа дестинация! На това разчитат всички работещи в сектора, а става дума за хиляди български семейства!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1806

2

Nick Ivanov

25.06 2021 в 06:09

Ангелкова е ярък пример за калинкина некомпетентност, тук си трябва намеса на прокуратурата. Но за да има някакъв ефект изчегъртването на корумпираните, трябва да се ударят източниците им на финансиране...всичките му там ятаци в общините, архитектурните отдели, нотариатите и пр. точки с критична важност. Как го правят другарите американци? Провежда се не тематична, а комплексна проверка на лицето - не само дали мъжлето строи съмнителен хотел, а кой е инвеститора на хотела, кой е одобрил проекта, къде се е регистрирала сделката, от кого, кой е адвокатствал, лобирал и пр. Проследяват се финансовите потоци, НАП проверява за несъответствие на приходи и разходи всички. От базите на "партньорските" служби се извличат офшорните операции, сравняват се по периоди "туристическите посещения" на всяко от лицата там, където са офшорните сметки. И вуала, половината ще се окажат с ефективни присъди, а държавата ще конфискува имоти за милиони.

105

1

Имe на профила

24.06 2021 в 20:53

ГНУСНА КРАНТА.