Ангелкова откри плаж за пример

OFFNews 11 август 2017 в 15:24 3878 1

Вая е плаж за пример, а в Обзор няма достатъчно спасители, установи министърът на туризма Николина Ангелкова, която днес инспектира внезапно двете пясъчни ивици. 

Не бяха констатирани нарушения при проверката на морски плаж „Вая“, съобщи Ангелкова. Плажът е отдаден под наем по договор от януари 2016 г. В момента той предлага много добри условия за почивка. Няма заграждения, които препятстват достъпа до пясъка и морската вода. Осигурени са достатъчно спасители според изискванията за водноохранителните дейности, както и пунктове за медицинска помощ.

„Това е пример за добра практика при стопанисването на морските плажове. Приветстваме усилията на бизнеса да осигури максимален комфорт на посетителите, както и да поддържа чистотата на ивицата. Така могат да бъдат привлечени повече туристи“, коментира министър Ангелкова. 

Тя извърши внезапна проверка и на плажа "Обзор-юг", заедно с експерти и кметът Христо Янев. 

Проверките установяват, че плажът е почистен с машина и предлага добри условия на посетителите, но няма достатъчно спасители. Министър Ангелкова отбелязва, че по правило на един пост за водноспасителната дейност трябва да има по двама спасители, но на някои от постовете на ивицата "Обзор-юг" имало само по един човек.

Предишна проверка на плажа е констатирала допълнителен преместваем обект за масажи, който не бил част от схемата, одобрена от Министерството на туризма. Този път обаче обектът вече бил премахнат.

На концесионера на плаж "Обзор-юг" ще бъдат направени предписания за отстраняване на пропуските.

Ангелкова и екипът й провериха и плаж "Обзор-централен", там обаче няма нарушения - плажът е почистен, има достатъчно спасители и необходимите медицински пунктове.

Планови проверки, внезапни и такива по сигнали ще продължават до края на летния сезон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови