Амнести интернешънъл: Световните лидери водят пропити от омраза политики

OFFNews Последна промяна на 22 февруари 2018 в 09:29 2337 1

Пропитите с омраза политики допринесоха за многобройни нарушения на човешките права по света през 2017 г., обяви международната правозащитна организация Амнести интернешънъл в годишния си доклад, публикуван днес, съобщи БТА.

"През цялата 2017 г. милиони хора по света вкусиха от горчивите плодове на пропитите с омраза политики", се посочва в доклада, представен за първи път във Вашингтон. Амнести упреква "лидерите на най-богатите страни" за подхода им към мигрантската криза и отбелязва, че в съвременния свят не могат да се намерят истински световни ръководители, които биха могли да станат твърди защитници на спазването на човешките права".

"Неприкрито изпълнената с омраза стъпка на правителството на САЩ, което през януари забрани влизането на хора от няколко страни с преобладаващо мюсюлманско население, зададе тон за цяла година, през която провежданата от /световните/ лидери политика на омраза доведе до изключително опасни последици", заяви генералният секретар на Амнести интернешънъл Салил Шети.

Сред лидерите на страните, в които правата на човека са грубо нарушавани, Амнести посочва президентите на САЩ, Русия, Египет, Филипините, Венецуела и Китай.

Очаквайте подорбности

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови