Quantcast

Активисти със сигнал до ОЛАФ за злоупотреба с европейски пари

OFFNews Последна промяна на 01 март 2016 в 10:45 1952 2

Коалиция „За да останат хора в България“ сезира със сигнал Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) и българската прокуратура за проверка на изнесените данни за злоупотреба с европейски и бюджетни средства по Оперативна програма „Околна среда”, сектор „Биоразнообразие”.

В сигнала се настоява и да се извърши ревизия на дейността на Министерство на околната среда и водите (МОСВ).

„За да останат хора в България“ настояват да се обърне особено внимание да се обърне за наличие на конфликт на интереси и свързаност между лицата и организациите, печелещи обществените поръчки. Да се провери детайлно кои дирекции на МОСВ и кои служители и по какви критерии изготвят заданията за поръчките.

Коалицията иска отговори на въпроси като как точно едни и същи неправителствени организации и свързаните с тях лица печелят поръчките и правени ли са инспекции на терен по време на разработване на поръчките и това документирано ли е?

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.03 2016 в 13:58

Здравейте, Мога да ви изпратя списък на сключените договори по ОПОС и избраните изпълнители от предходни периоди, където ще видите, че реалните проекти з абиологично разнообразие са под 6% от всички финансирани. Останалите средства са насочени към строителство и общини където реално могат да се извършват финансови злоупотреби, а не от НПО в които не се генерират печалби и не се разпределят такива по закон (ЗЮЛНЦ). Като председател на СДП-БАЛКАНИ мога да поканя всеки да дойде с по един нотариус, и по един одитор под мишница и да се запознае с "милионите" ни от първа ръка единствено число, след което да коментира в публичното пространство неверни неща. НПО регистрирани в обществена полза (почти всички в За Да Остане природа) подават годишен отчет в Национален Регистър на ЮЛНЦ (Юридически лица с нестопанска цел) към министрество на правосъдието и тези отчети са публични. Поздрав

01.03 2016 в 12:18

Организацията, която цитирате реално не съществува, писмото до институции, ако въобще е изпратено не е подписано от реално съществуващо юридическо или физическо лице. Това е основната разлика от „Коалиция за да остане природа в България”, от където е изкопирано името (може и да не знаят, че са го изплагиатствали от Зелените ползвали го още през 2008 г.). Така наречените писма и сигнали са пълни с лъжи и клевети за които лесно могат да бъдат осъдени, затова и не смеят да ги подпишат!Наистина съм изненадан, че OffNews ги публикува без допълнителни разяснения, интервюта с участници и т.н. Това е черен PR, за намаляване на отпора и склоняване на институциите да приемат незаконните искания на „инвеститори” за нови строежи в национален парк „Пирин”, който е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Планираните нови мащабни проекти там не бяха одобрени от ЮНЕСКО, но нашите инвеститори, скрити за офшорки, като едни истински талибани (http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/09/07/2605463_bulgarski_chinovnici_sa_iskali_ot_junesko_da_izk ljuchi/ само те и ИДИЛ рушат обекти на ЮНЕСКО) си продължават проекта. Но този път са наблегнали сериозно на PR, като по хитлеристки или по-точно сталински обявяват и малките прояви на гражданско общество и защита на националното и световно природно наследство като „богати врагове на народа”. Изненадан съм да видя това и знамената на офшорна фирма Юлен, най-вероятно пред служителите им, изпратени там. Дали е грешка или ….?
Offnews, много съм изненадан и разочарован!