Активисти на Да,България: Нямаме общо със схемата Спас/Александър. Измами и нас

OFFNews Последна промяна на 18 октомври 2017 в 08:41 7625 2

Активистите на Да, България Михаил Дончев и Иван Бондоков, които в медийни публикации бяха посочени като бивши съдружници на Спас Василев от Кочериново изпратиха отворено писмо до медиите. В него те посочват, че те не са се възползвали по никакъв начин от измамника, а също като много други са били подведени.

Двамата заявяват, че фирмата „Еспас Медия“ е била създадена като медиен проект за сайт на английски език с европейска насоченост, а не като агенция за продажба на самолетни билети.

"Всички съдружници сме измамени от Спас/Александър, но именно ние двамата първи се усъмнихме в действията и самоличността му и практически го разобличихме. Ние също така първи предприехме действия за блокиране на сметката на фирмата чрез управителката Лора Драгнева и по този начин срутихме изградената от него финансова пирамида с продажба на билети", заявяват Дончев и Бондоков.

Ето и пълния текст на писмото им:

По повод на медийните публикации във връзка със случая Спас/Александър и като бивши съдружници във фирма „Еспас Медия“ ООД, ние Михаил Дончев и Иван Бондоков, желаем да изясним следното: 

Имената ни бяха замесени в случая с политически контекст и с внушението, че сме знаели и съдействали на машинациите на Спас Василев. Това абсолютно не отговаря на истината. Ние, както и останалите съдружници, а и много други хора бяхме умело заблудени от фалшивата самоличност „Александър Николов“ за дейността и мотивите му.

Фирмата „Еспас Медия“ беше създадена като медиен проект за уебсайт, списван на английски с европейска насоченост, а не като агенция за продажба на самолетни билети. Всички съдружници сме измамени от Спас/Александър, но именно ние двамата първи се усъмнихме в действията и самоличността му и практически го разобличихме. Ние също така първи предприехме действия за блокиране на сметката на фирмата чрез управителката Лора Драгнева и по този начин срутихме изградената от него финансова пирамида с продажба на билети.

Още през пролетта подадохме предизвестия по Търговския закон за напускане на фирмата поради съмнителното поведение на Спас/Александър и след изтичане на законните срокове бяхме заличени като съдружници. Нито ние, нито останалите съдружници сме се облагодетелствали от сметката на фирмата. Всъщност именно ние двамата прекъснахме тази поредна комбинация на Спас/Александър и сътрудничим с компетентните органи за изясняване на обстоятелствата по схемите му.

Всички коментари, които внасят политически контекст в този случай, смятаме за некоректни и манипулативни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27639

2

sottozero

18.10 2017 в 10:41


Объркан съм- умните и красивите се оказаха:

1- измамници или съдружници на измамници:
2. тъпаци;
3.и двете.

Аз залагам на третото,както винаги съм твърдял;)

7671

1

Hissarion

18.10 2017 в 09:59

Един вид демек, от всички балами, ние сме най-съобразителните. Във всяка кочина да се мъчиш да се самоизтъкнеш.