Академия за иновации за 9-а поредна година ще търси студенти предприемачи

Публично-частното иновационно партньорство е най-големият в страната образователен формат от нов тип.

OFFNews 14 март 2022 в 16:10 1269 0

За поредна 9-а година студентите с предприемачески идеи могат да кандидатстват в състезанието с елементи на програмиране и прототипиране Академия за иновации 2022. Организаторите от агенцията за иновации Innovation Starter ще приемат заявки за участие до края на месец май. Форматът се организира в партньорство с 14 български университета и с институционалната подкрепата на Европейската комисия, Европейска инвестиционна банка, Българска банка за развитие, Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции и най-големите развойни компании инвеститори в България като Аурубис, Кока-Кола, Нестле, Веолия.

Студентите получават ценни знания и опит в областта на иновациите и предприемачеството, и презентират на финала на 4 юни в Литературен клуб “Перото” на НДК своите идеи пред 20 членно академично и бизнес жури.

До момента през Академия за иновации са преминали 4300 участници и повече от 720 проекта, от които са стартирани и преминали над 15% предприемачески идеи като CheatBurger, HealthIt, EduBots, Your Sofia, CityIT, Adventure Squad, ParkNShare, StudyHub, Space Division, HubGround, OSimplants, WomanIcer, Цвете в епруветка, Vendy+ и др.

Последните 3 години големият приз за първо място отива при студенти от Американски университет в България. Но наградите през 2022 година също са удвоени. Финансова подкрепа в размер на 10,000 лв. за реализация на първата си идея ще получат, както класирания на първо място отбор, така и класираният на второ място отбор, а първите три екипа заминават за посещение на Европейските институции в Брюксел. Студентите, които не се класират на челни позиции, също могат да разчитат на редица предметни и поощрителни награди.

Основната цел на проекта е да среща студенти от всички университети у нас в обща платформа за иновации, заедно с техните преподаватели и топ експерти от бизнеса у нас.

За повече информация и регистрация посетете уеб страницата на събитието ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков