Quantcast

Адвокатът на Цветан Василев: Картините са за отклоняване на вниманието

ОFFNews Последна промяна на 07 януари 2015 в 08:42 1612 8

Снимка Сергей Антонов

Менко Менков

"Акцията с картините и преместването им от КТБ е за отклоняване на вниманието от същинските проблеми на банката."

Това каза в ефира на Нова телевизия адвокатът на банкера Цветан Василев Менко Менков.

По думите на юриста картините на Василев са иззети след заповед за доброволно предлагане на предметите, които към момента са около 20, а не както първоначално обявените 300.

"Защо картините не бяха взети както му е редът. Със съдебен изпълнител, със застраховка? На мястото дори не присъстваха експерти", каза Менков.

Според директора на НИМ Божидар Димитров, който също беше в студиото, пред КТБ и музея са присъствали четирима експерти от Министерството на културата, които да наблюдават процеса.

Според историка картините на Василев със сигурност ще бъдат отнети, тъй като те не са регистрирани като колекция, както гласи закона.

На произведенията на изкуството не е регистрирана и финансовата стойност, уточни Димитров.

Според Менков обаче тепърва трябва да се изясни кои картини са собственост на Василев, кои са подарени и кои само се съхраняват в трезора и са на клиенти на КТБ.

Отделно от акцията с картините, Менков сподели и една подробност около делото по несъстоятелност на КТБ.

По негови думи на 30 декември 2014 г. Софийски градски съд е отказало на БНБ да отблокира частично 5 млн. лева от КТБ, като преди това от СГС са отказали същото на квесторите, но без да добави повече информация за какво ще се използват тези средства.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.01 2015 в 15:16

кво отклоняване от вниманието бе-това престъпление не се измерва със нищо-да го съдят за мародерство-само че явно има добри другари пък и явно е за отклоняване на вниманието от доста по съществени неща

07.01 2015 в 11:24

Отклоняване било...Трябва и гащите на този мошеник да се изземат. И без това са купени с крадени пари от хората.

07.01 2015 в 11:22

Отклоняване било....Трябва и гащите на този мошеник да се изземат. И без това са купени с крадени пари от хората.

07.01 2015 в 10:52

Вчера по нова дадоха , че на една от картините има пожелание с подпис ,от Ирен Кръстева ? Какво , искате да ми кажете , че Василев е чист като сълза ?? Определено не е , ама са длъжни всички правителства които му наливаха пари в банката да отговарят , а не да го обвиняват еднолично .... Цялата ни политическа класа е крадлива сган и докато хората не надигнат глава и не решат да променят битието си , те ще продължават да си развяват байрака ..
Но ние като общество сме длъжни да направим промяната,не да ревем , че сме зле и , че ни крадат . Понеже ние отдавна не сме общество , разделени под шапките на определени партии и определени виждания и принципи пропускаме най важното , че за да живеем добре , трябва да сме едно цяло , дори и да имаме различия , да се дискутират и да се решават , а не да се плюем по форумите и да надуваме свирките по площадите ....

07.01 2015 в 10:46

Още от самото начало публичността с който действаше с която действаше прокуратурата в случая с КТБ напомняше случая Костинброд.Сега продължават в същия стил???

А с хамалите селяните на Цацаров (и той е селтак) отново счупиха глупомера.07.01 2015 в 10:16

Дедо, а КОЙ е крадецът??? Само не казвай Василев, че ще си поредният наивник... или платен трол!

07.01 2015 в 10:11

То отнемането добре,само картините да не последват съдбата на тефтерчетата на Златанов! Щото Веждичката има да избива едни 2 милиона от КТБ.

07.01 2015 в 09:46

В дървени костюми да ви облекат мамицата ви крадлива.
Има ли някой който да не се радва, че крадеца получава заслуженото?