Адемов обеща по 6 заплати за корабостроителите в Бургас

Елица Мартинова 21 януари 2014 в 15:05 1892 3

Хасан Адемов, Снимка: БГНЕС, Архив
Хасан Адемов, Снимка: БГНЕС, Архив

Социалният министър Хасан Адемов е срещна днес с протестиращите служители, които наскоро бяха съкратени от корабостроителницата в Бургас, съобщи БНР.

В разговорите са участвали Адемов, потърпевшите работници, областният управител Павел Маринов и директорът на Областната Инспекция по труда Павлин Васков. На срещата стана ясно, че дълговете на КРЗ-Порт Бургас за заплати на служителите възлизат на близо 700 000 лв. Областната инспекция на труда е наложила глоба на предприятието за неправомерните масови съкращения. За всеки уволнен работник КРЗ трябва да заплати по 200 лв.

Адемов се е запознал с исканията на корабостроителите. Той им е обещал да получат по шест заплати от държавния гаранционен фонд, веднага щом излезе съдебното решение, с което Бургаската корабостроителница се обявява в несъстоятелност.

Социалният министър е обяснил на служителите, че държавата не може да се меси в делата на предприятието, защото то е частно.

Служителите на КРЗ-Порт Бургас протестират от края на миналата година, когато предприятието затвори и ръководството освободи всички билзо 150 работници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!