Абонаментът за буферните паркинги на метрото скочи тихомълком с 45 лева

OFFNews 06 февруари 2018 в 18:23 24335 5

Месечният абонамент за буферните паркинги на метростанциите поскъпна от 75 на 120 лева. Сумите се плащат от водачи, които паркират колите си в тях и през нощта, извън работното време на метрото. 

За новата цена на паркинга при метростанция "Джеймс Баучер" сигнализира читател на OFFNews. 

Мъжът бил изненадан от информацията на касата на метрото, че паркингите вече са към ЦГМ, а не към Метрополитън и за нова карта трябва да се обърне към охраната. Там пък го посрещнали с "добър ден, цената вече е 120 лева".

Това е абсурд, хем искат да слезем от колите и да се возим в градския транспорт, за да е по-чист въздуха в София, хем увеличават цените, при това без предупреждение, коментира читателят ни. И обясни, че има карта и ползва метрото, но оставя колата си на паркинга и през нощта, затова си плаща и абонамент. 

Центърът за градска мобилност взе паркингите от Метрополитен с решение на Столичния общински съвет преди дни, "Джеймс Баучер" е първият, в който ЦГМ влиза във владение. На останалите на Ломско шосе и на Цариградско обаче цената за месечен абонамент също трябва да е 120 лева - всички паркинги, стопанисвани от Центъра, поддържат тази цена по решение на Борда на директорите отпреди повече от година. Сега автоматично цената е пренесена и за буферните паркинги на метрото, обясниха от ЦГМ за OFFNews. 

За да се промени цената, Бордът трябва да вземе решение на следващо заседание. Ако сумата не бъде намалена, ще се увеличи и цената за час престой извън работното време на метрото. Сега тя е 50 стотинки - сметките показват 3 лева на нощ или 90 лв. месечно, което е с 30 лева по-малко от 120 лева месечен абонамент и едва ли някой би го платил. 

Всички друг условия за паркиране в буферните паркинги остават непроменени, подчертаха от ЦГМ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

06.02 2018 в 18:46

Заради т. нар. "абонати" човек не може да ползва буферния паркинг по основното му предназначение - да си остави колата и да продължи с метрото. Жокер: за това не се ползва абонамент.

С няколко рейда на паяците по кварталите от буферен, паркингът на станция Баучер стана квартален със социални и корупционни функции.