Абитуриенти избраха тениски за бала пред скъпите рокли и костюми

OFFNews 13 май 2015 в 20:45 4542 0

Абитуриенти избраха тениската и дънките пред скъпата рокля и костюм, лъскавите возила и бижута. Те ще дарят парите за предвидените официални тоалети на бедни зрелостници, които да се използват за образование.

Инициативата "С тениска на бала” се провежда за втора година. Почти целият випуск на столично училище се е включил в нея. В кампанията ще се включат абитуриенти от София, Дупница, Сливен, Благоевград, Панагюрище, Шумен, Велико Търново, Банско, Видин, Плевен, Пловдив, Твърдица, Перник, както и от пазарджишкото село Ракитово.

Близо 800 ученици от цялата страна са се включили в каузата. Събрани са над 36 000 лева, които ще отидат за сираци или полусираци, които искат да учат в университет. Миналата година 19 младежи успяха да запишат висше образование благодарение на инициативата.

Вече има и сайт "С тениска на бала", откъдето не само зрелостници могат да си поръчат тениски. Всеки, който желае, може да стане част от #steniskanabala, като си избере тениска в желан модел, вид и размер, от специално обновения сайт на кампанията www.steniskanabala.bg, и по този начин дари средства.

През 2013 г. група абитуриенти от Пирот създадоха „Пет минути за теб – цял живот за тях“ – благотворителна кампания, събираща средства за деца в нужда. Един цял випуск отиде на бала с тениска, вместо с рокля или костюм, и дари спестените пари на деца в неравностойно положение.

Година по-късно Мото-Пфое пое щафетата и продължава инициативата в България. И след успеха миналата година #steniskanabala се завръща и през 2015. С голям избор на тениски - разработени специално за каузата от известни български дизайнери и предоставени абсолютно безвъзмездно за нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови