Quantcast

А сега накъде?

OFFNews Последна промяна на 14 април 2016 в 15:55 4314 4

Снимка Антон Станков

Уникално пътно указание засне бдителното око на фоторепортера Антон Станков в София.

Маркировка на 10-ина метра от "Мегамол" в столичния ж.к. "Люлин" може напълно да обърка дори и опитните шофьори. Тя първо им "разпорежда" да завият надясно, вероятно за да се озоват в близките треви, а веднага след това се "поправя". Новото указание е за завият наляво, но, уви, стрелката се "спречква" с две непрекъснати бели линии.

В тази ситуация, за да избегнат катастрофа, шофьорите просто са принудени да "не забележат", че има маркировка.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.04 2016 в 17:05

По-леко с маркировката, щото да не се окаже, че е на некое мамино карикатурисче, че после ще има пак - помощ, цензура, убиват свободното слово...къде се намирате вие.

14.04 2016 в 16:44

Минавам там всеки ден. Това е междинно платно, като трета лента на ескалатора - сутрин работи като втора лента за десен завой (нищо че сочи за ляв), а следобед работи като втора лента за ляв завой на тези, които се прибират от центъра по малкото Околомртъсно (бул. П. Дертлиев). Освен това, тази велика лента се явява и единствената легална опция за влизане към паркинга на местния мол в случай, че идваш по Неру или си завил в ляво на Адронния колайдер (Тунела)

Общо взето е като в Матрицата - никой не може да ти каже какво е- трябва да го изпиташ сам.

14.04 2016 в 16:05

Историята и природата ни учат, че левият завой не води до нищо добро. Време е този принцип да бъде отразен надлежно и в пътната маркировка.

14.04 2016 в 16:04

Аз не съм видял още някой да спазва маркировка в България.