91 гимназии ще получат спортно оборудване за 2 млн. лева

OFFNews 22 октомври 2021 в 15:54 686 0

Снимка МОН

91 професионални гиманизии ще получат европейски средства за спортно оборудване и обзавеждане на стойност над 2 млн. лв., съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН). 

Спортното оборудване ще се използва във физкултурни салони и фитнес площадки на открито. Професионалните училища, които могат да бъдат финансирани по оперативната програма „Региони в растеж“, са определени още през 2015 г. 

Миналата година от образователното министерство са се допитали до гимназиите за потребностите им от спортно оборудване и на база на техните заявки са оформили проекта. 

Оборудване за открити фитнес площадки ще има за 60 професионални гимназии. В него е включен троен комбиниран външен фитнес уред – висилка, разгъвач и за теглене, комбиниран уред 6 в 1 и ударопоглъщаща настилка. Общата стойност на тази доставка е малко над 500 000 лв.

84 гимназии ще получат спортно оборудване за физкултурните си салони, а сумата за него е малко над 1,5 млн. лв.

По препоръка на Министерството на младежта и спорта ще се финансира закупуването на комплект от спортни съоръжения – тренировъчна дървена стена, метален барабан в комплект с въже за дърпане, тренировъчни колани, дъски за коремни преси, топка с дръжка, тренировъчен комплект за високо интензивни тренировки и други.

От Министерството на образованието и науката съобщават, че фирмите могат да кандидатстват за участие в проекта до 18 ноември. Договорите с избраните кандидати ще се сключват със срок до 20 юли 2023 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !