9-годишният Мустафа може да бъде настанен в приемно семейство

OFFNews 20 септември 2016 в 20:21 6742 4

9-годишният Мустафа, изоставен от близките си в Детската онкохематолигия в Пловдив, където се лекува от левкемия, може да бъде настанен в приемно семейство, съобщи БНТ. 

Мустафа постъпва за лечение преди месец. Оставя го майка му, която обаче след това не е идвала на свиждане. Веднъж го е посещавала баба му, но оттогава никой от семейството не е идвал на свиждане и не се е обаждал. 

Родителите на Мустафа са от крумовградското село Бряговец. Момчето има още четирима братя и сестра. Майката ги е изоставила и живее с друг мъж в Кърджали.

Децата били отглеждани от баба им. Най-малкото дете в семейството, което е на година и половина, е оставено за осиновяване.

За съдбата на Мустафа се разбра, след като служителка в клиниката отправи призив във Фейсбук да бъдат събрани дрешки за болното дете, защото повече от месец никой от близките не се е поинтересувал как е детето.

Историята на малкия Мустафа трогна много хора, които подариха дрехи и играчки на момчето. От болницата обявиха, че вече са събрани достатъчно дрехи. 

Държавната агенция за закрила на детето се е самосезирала по случая.

Социални служители от Кърджали този следобед са взели от семейството и другите три деца. Те ще бъдат настанени в Център за настаняване от семеен тип в Кърджали. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

3

Black Hex

20.09 2016 в 22:04

21-годишната Джейлян Халилова е майката на 9-годишния Мустафа с тежко онкозаболяване, изоставено в болница в Пловдив.

4 деца!? От 12 годишна!??
Кастрацията вече е закъсняла безвъзвратно.

13214

2

XR4

20.09 2016 в 21:58

"...Класически случай. Тая "майка" ако живееше 30 години по-рано в Швеция, Финландия, Дания или Норвегия щеше да бъда кастрирана. Най-хуманно и законно..."

...и най-справедливо!

10538

1

Black Hex

20.09 2016 в 20:44

Класически случай. Тая "майка" ако живееше 30 години по-рано в Швеция, Финландия, Дания или Норвегия щеше да бъда кастрирана. Най-хуманно и законно.

 
X

Подкастът на OFFNews