863 кандидат-студенти на изпит по биология в СУ

OFFNews 29 май 2022 в 09:58 2281 0

Тегленето на темата за изпита по биология в 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет.

Снимка Софийски университет

Тегленето на темата за изпита по биология в 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет.

В 9.00 часа в 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет започна изпитът по биология, за който са подали заявления 863 кандидат-студенти.

Kандидат-студенти изтеглиха вариант №2 на теста в компонент 1 на изпита и вариант 3 в компонент 2: 1. Устройство на дълга кост – схема с обозначение, 2. Видове, функция и устройство на ендоплазмената мрежа (схематично представяне), 3. Схема на репликативна вилка с означения, основни ензими в репликацията и 4. Геномни аномалии в автозомите, който е задължителен само за желаещите да кандидатстват в специалност „Медицина“.

Председатели на изпитните комисии са доц. Вяра Маматаркова от Биологическия факултет и доц. Албена Йорданова от Медицинския факултет.

С успешно издържан изпит по биология се кандидатства в следните специалности: „Оптометрия“; „Учител по природни науки в основна степен на образованието“; „Химия“; „Химия и английски език“; „Химия и информатика“; „Екохимия“; „Компютърна химия“; „Ядрена химия“; „Инженерна химия и съвременни материали“; „Биология“; „Молекулярна биология“; „Екология и опазване на околната среда“; „Биотехнологии“; „Биология и химия“; „География и биология“; „Биомениджмънт и устойчиво развитие“; „Биология и английски език“; „Медицинска сестра“; „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“.

С изпити по биология и по химия бъдещите студенти могат да кандидатстват за специалностите „Фармация“ и „Медицина“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови