831 кандидат-студенти са на изпит по химия в СУ

ОFFNews Последна промяна на 15 юни 2019 в 14:39 1894 0

В 14.00 часа в 224 аудитория в Ректората на Софийския университет започна изпитът по химия, за който са подали заявления 831 кандидат-студенти.

В присъствието на заместник-ректора на Алма матер проф. Ренета Божанкова, председателя на изпитната комисия доц. Кръстанка Маринова от Факултета по химия и фармация и председателя на изпитната комисия проф. Иво Грабчев от Медицинския факултет кандидат-студенти изтеглиха вариант № 1 на теста в компонент 1 на изпита и темата „Разтвори" в компонент 2, който е задължителен само за желаещите да кандидатстват в специалност „Медицина".

Проф. Ренета Божанкова приветства кандидатите и им пожела успешна работа. Тя ги поздрави за смелостта и решителността им да се справят отлично на днешния изпит и да станат студенти на Софийския университет. Тя им пожела да имат такъв резултат, че техните семейства и учители да бъдат горди с тях.

Доц. Кръстанка Маринова и проф. Иво Грабчев също поздравиха кандидат-студентите и им пожелаха успех.

Специалностите, в които се кандидатства с успешно издържан изпит по химия са:

„Физика", „Инженерна физика", „Ядрена техника и ядрена енергетика", „Физика и математика", „Астрофизика, метеорология и геофизика", „Физика и информатика", „Медицинска физика", „Комуникации и физична електроника", „Квантова и космическа теоретична физика", „Фотоника и лазерна физика", „Оптометрия", „Физика на ядрото и елементарните частици (на английски език)", „Компютърно инженерство", „Учител по природни науки в основна степен на образованието", „Химия", „Химия и английски език", „Химия и физика", „Химия и информатика", „Екохимия", „Компютърна химия", „Ядрена химия", „Инженерна химия и съвременни материали", „Биология и химия", „Геология", „Медицинска сестра".

С успешно положени изпити по биология и по химия бъдещите студенти могат да кандидатстват за специалностите „Фармация" и „Медицина".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови