8 нови камери ще дебнат джигитите по пътя в София

За миналия месец по Околовръстното са засечени над 10 коли със скорост до 240 км/ч

OFFNews 02 април 2024 в 21:40 2787 3

Снимка БГНЕС/МВР

Поставят 8 нови камери в столицата, които ще следят за превишена скорост. Те ще бъдат поставени на места в София, избрани според базата данни от таблата за засичане на скоростта от общината, предаде bTV. 

Новите устройства ще бъдат монтирани най-вече по-големите булеварди, където софиянци често фучат с високи скорости – Околовръстния път, Южната дъга, булевардите "България" и "Сливница".

Камерите на общината са засекли рекордни скоростни нарушения на Околовръстния път през изминалия месец - заснети са над 10 коли с превишена скорост до 240 км/ч.

От СДВР са засекли рекордни нарушения именно по Околовръстното на София - до 250 км/ч при положение, че ограничението там е 80 км/ч.

Бул. "Черни връх" е друг от критичните участъци в София, където често се случват тежки инциденти. Миналата година на кръстовището до мол Парадайз Георги Семерджиев уби две млади момичета, които бяха на тротоара. 

Първите камери се очаква да бъдат монтирани най-късно до 2 месеца.

Обявени са 4 обществени поръчки за купуването на камери, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Събираемостта на глобите от нарушения на пътя е нараснала с 40% спрямо миналата година, допълни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14048

3

voododoll

03.04 2024 в 09:03

Dolivo построено има. Имаме няколко писти. Въпроса е че келешчетата не искат на писта. Искат между колите, искат в града. Масово не им дреме че ще им вземат колата и книжката, щото мама и тате ще им купят нови. А държавата не прави нищо за рецидивистите, докато не убият човек и не влязат в новините.

22548

2

dolivo

03.04 2024 в 09:00

чадърчетата на мама тати по сивата мрежа създадена от ГЕРБ активно пази.

А пък за младежите , които искат скорости, къде има възможности за подобни изяви? Нещо да се построи, явно има нужда.

Дали да не помислим за бизнес в тая насока? Нещо по хитро и превантивно, канализиращо енергията, вместо подир дъжд качулка и наказания...

14048

1

voododoll

02.04 2024 в 22:02

Колкото и камери да слагате, не събирате ли глобите, джигитите пак ще си минават метър и ще си чакат давност.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки