8 месеца затвор за шофьор, карал редовно без книжка

OFFNews 09 октомври 2015 в 10:19 3143 1

8 месеца затвор за шофьор, карал редовно без книжка

29-годишният Ангел Стефанов от Кърджали е осъден на 8 месеца затвор по обвинение за шофиране без книжка. 

На 20 юни 2015 г. мъжът е спрян за проверка от патрул на Пътна полиция в Кърджали. Проверката показала, че Стефанов шофира без свидетелство за правоуправление. По-късно е станало ясно, че той е санкциониран няколко пъти за шофиране без книжка. Справка на ОДМВР-Кърджали показала, че за периода от 2004 г. до 2015 г. са му били издадени 19 наказателни постановления за различни нарушения на Закона за движение по пътищата, като през целия период той не е имал книжка. 

От 2006 г. до 2015 г. Стефанов е осъждан шест пъти от съда в Кърджали, като пет от присъдите са за шофиране без книжка в едногодишния срок след предходно административно наказване. Последното нарушение също е извършил в едногодишния срок след като е бил санкциониран по административен ред.

„В момента обществото гледа много сериозно на подобни престъпления и строгите наказания оказват превантивно въздействие, както върху извършителя, така и за всички останали“, каза прокурорът по делото Гергана Колева.

Присъдата е постигната след споразумение и в едноседмичен срок Стефанов ще бъде приведен в затвора, съобщиха от Районната прокуратура в Кърджали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови