8-километрова опашка от българската страна на Дунав мост при Русе

OFFNews Последна промяна на 24 август 2015 в 19:54 6107 1

Снимка: Архив

8-километрова опашка от автомобили се сформира от българската страна на Дунав мост и границата ни с Румъния, съобщиха от МВР.

От Гранична полиция препоръчват на пътуващите към Румъния да използват всички пунктове на северната ни граница, заради натовареното движение по Дунав мост.

Трафикът през Дунав мост е затруднен, заради продължаващи ремонти от румънска страна. Пред пункта има колона от около 8 километра чакащи автомобили на изход от страната.

По данни на румънските власти за влизане в България пък има около 15 км чакащи автомобили. Движението по първокласния път към моста на румънска територия също е натоварено.

От Гранична полиция препоръчват на шофьорите да използват алтернативни маршрути. Възможностите за пътуване са през другия мост до Видин, с ферибот от Оряхово, от Никопол, от Свищов и от Силистра, както и пътищата през Кардам и Дуранкулак.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.08 2015 в 21:13

Препоръчвам за пътуващите до Букурещ, да минат през Дуранкулак и от там с магистралата до Букурещ. Има застой от около 1 час докато се премине през Eforia North, заради почиващите румънци по курортите след Дуранкулак. Но тази моя информация е от преди седмица, когато минах оттам навлизане в Румъния, а летния сезон е към края си. 2 дни по-късно се върнахме през Дунав мост и чакахме повече от 1 час да преминем и опашката не беше 8 км, а по-малко. Сами си направете сметка откъде да минете. Братята румънци изобщо не бързат с ремонта от тяхната страна, а движението в едната или другата посока се пуска на всеки кръгъл час. Ако сте в началото на колоната, ще чакате малко повече от час, ако не, гответе се за поне 2 и повече часа чакане.