8-километрова колона блокира Дунав мост-2 (обновена)

OFFNews 04 септември 2016 в 14:44 8481 4

8-километрова колона блокира Дунав мост-2

8-километрова колона от автомобили има на Дунав мост 2, съобщава "Фокус". Пътуващи са съобщили, че чакат преди пункта от часове. Опашка се образува и на ГКПП „Капитан Андреево". Там колоната сутринта достигна 3 километра. 

Според сайта на "Гранична полиция", колоната от чакащи превозни средства е около 5 километра, съобщава БНР. В действителност опашката е над 8 километра. След повече от 4 часа чакане шофьорите недоволстват от забавянето и липсата на информация.

Много бавно върви опашката. Нямам идея защо така се е получило. Минавал съм, но никога не съм чакал толкова много.Няма нищо. Нито тоалетна, храна - каквото имаме ние. Просто се учудвам как на такава европейска граница, толкова време се чака. Има граници, които изискват обработка на документи и се минава по-бързо, отколкото тук, каза шофьор, цитиран от Националното радио.

Според друг: "Когато беше фериботът, се минаваше много по-бързо отколкото сега. Не беше такова чудо. Идваш и знаеш, че ще минеш примерно за 4 часа, а сега идваш и не знаеш, кога ще минеш".

На телефоните на отговорните институции днес не отговаряше никой.

На българо-турската граница трафикът е интензивен и за леки коли, които искат да влязат в страната. На ГКПП "Лесово" има образувана колона от 2 километра за товарни автомобили, които чакат за влизане у нас, съобщиха по-рано от МВР.

В съботния ден 10-километрова колона се образува на Кулата. Това наложи служителите на пункта да поемат извънредни смени. Натоварено беше и движението на граничния пункт Маказа, където колоната достигна 4 км. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12018

3

plamen shopov

04.09 2016 в 20:09

Зомбират ви румънците,те са превзели границата от двете страни!Правят се на интересни и пропускат своите с предимство!Българските митничари там са вдигнали ръце и казват че,по големи идиоти от румънските им колеги не са виждали!

17898

2

кикимора

04.09 2016 в 15:04

Калпава организация