8-годишно дете почина от пневмония, не го приели в болницата

Вероника Шербанова 20 декември 2013 в 10:29 2547 0

Снимка bTV

Майката на починалата Албена Соня Ангелова

8-годишната Албена почина от двустранна пневмония, след като не я приели в болницата в Кюстендил. Близките на детето обвиняват за смъртта му лекарката в Спешния център към лечебното заведение.

Детето било заведено в болницата заради двустранна пневмония след операция на трета сливица. Момичето било прегледано в Спешния център, тъй като личната му лекарка била на конференция в София.

Албена беше много зле. Лекарката в Спешния център я прегледа, но отказа да я приеме в болницата, разказва майката на момичето Соня Ангелова пред bTV.

Тя одобри лекарствата на Албена и ни изпрати при личната лекарка за рентгенова снимка на следващия ден. Изобщо не поиска да направи снимка на момента, допълва Соня.

Прибрахме се и детето почина сутринта, след като му дадох лекарството, каза Соня.

По думите на майката лекарката, прегледала 8-годишното дете, е излязла в отпуск и е изчезнала веднага след случилото се.

От болницата в Кюстендил са категорични, че отпускът е бил планиран и няма връзка със смъртта на Албена.

Директорът на лечебното заведение д-р Александър Величков обясни, че е разпоредил проверка по случая и е изискал писмени обяснения. Резултатите от проверката обаче ще са ясни едва след празниците.

Доволни сме от личната лекарка на Албена. Ако не беше в София, веднага щеше да направи снимка и да я спаси, категорични са родителите на момичето. Те са убедени, че не им обърнали много внимание, защото са роми, и възнамеряват да търсят справедливост за смъртта на детето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови