8 години затвор за майка, убила бебето си

Вероника Шербанова 22 ноември 2013 в 12:08 2637 4

Съд. Снимка: БГНЕС/архив
Съд. Снимка: БГНЕС/архив

Жена ще лежи 8 години в затвора за това, че е удушила новороденото си. Това реши Пловдивският окръжен съд.

Юлияна Илинова беше призната за виновна за това, че на 18 юни миналата година умишлено е убила новородения си син Юлиян, съобщи Дарик.

Детето е било удушено в пловдивската болница.

Илинова призна фактите и обстоятелствата от обвинението и затова делото беше разгледано по реда на съкратеното съдебно производство.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Юлияна Илинова живее в Сопот. Тя е омъжена и има две деца. Съпругът й работел като шофьор и често пътувал в чужбина.

След като разбрала за бременността Илинова поискала да направи аборт, но не успяла, тъй като разбрала за бременността в четвъртия месец.

Пред близките си тя обяснила, че тялото й се променя, защото има кисти в яйчниците.

Преди да роди жената завела двете си деца при майка си и заминала за Пловдив. Тя постъпила в болница и родила момченце с цезарово сечение.

Юлияна обяснила на медиците, че иска да даде детето за осиновяване, тъй като съпругът й не е баща на бебето.

Специалистите й обяснили, че може да даде детето за осиновяване, а след един месец тя и съпругът й могат да се откажат официално от детето.

Жената обмислила различни варианти за това името й да не присъства на никакви документи за раждането на момченцето и четири дни след раждането поискала да го донесат при нея.

Тя взела детето, притиснала силно главичката му към рамото си и останала в това положение три минути, за да го задуши, след което го оставила в креватчето.

Когато сутринта акушерката влязла в стаята, установила, че нещо не е наред с детето и повикала лекар, който констатирал смъртта на бебето.

Медиците подали сигнал в полицията. Илинова първоначално отричала да има нещо общо със смъртта на малкия Юлиян, след това обаче се разстроила и разказала за случилото се. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови