79.4% от учители и директори подкрепяли онлайн обучение

OFFNews 11 ноември 2020 в 15:50 937 0

Над 70% от родителите искат присъствено обучение, но не така мислят учители и директори, твърдят от синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа". Те направили допитване до тях с въпроса: "Смятате ли че в така създалата се пандемична обстановка образователните институции трябва да работят в редовна форма или трябва да преминат в електронно обучение от разстояние?".

79,4% от анкетираните 4270 учители и директори отговорили, че цялата образователна система трябва да премине временно в електронно обучение от разстояние, а 76,8% дори твърдят, че училищната среда е опасна за работа.

Основният им аргумент е, че в момента много трудно се създава организация за учебен процес, предвид многото болни и отсъстващи учители и директори. Много учители са разтревожени и са си взели болничен за седмица, две. Заместващите ги са претоварени.

Анкетата показала, че в 10% от образователните институции няма щат за медицинско лице, още 25% също нямат медицински лица, защото са назначени медицински работници в пенсионна възраст, като последните се страхуват да работят на първа линия и са в разрешен отпуск.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови