704 ученици до 4. клас ще учат дистанционно, останалите се връщат в клас на 4 януари

Александра Маркарян 31 декември 2020 в 08:40 2123 0

Снимка Pixabay

Снимката е илюстративна

704 са подадените заявления за обучение в електронна среда от разстояние на деца до 4. клас и след 4 януари, когато се възобновява присъствената форма. Това съобщава Министерството на образованието и науката. Данните са към 30 декември вкл.

МОН даде възможност чрез регионалните си управления на образованието родителите/семействата с ученици от началния курс да подадат заявления, ако желаят децата им да продължат да учат от вкъщи. По-големите ученици на този етап продължават да учат дистанционно. Кога да се върнат в училище ще се реши на база седмичните данни за заболеваемостта.

В училищата ще продължи да се прилага организация, която ограничава взаимодействието между отделните паралелки и класове, както и установените противоепидемични дейности по дезинфекция на помещенията.

По време на учебните часове учителите ще носят лични предпазни маски/шлемове, като по решение на педагогическия съвет на училището, или по решение на преподаващия може да се изисква и от децата за всеки отделен час. Изключения се допускат за ученици, на които по здравословни причини, е препоръчано да не носят лични предпазни средства за лице.

В училищата следва да има и дежурни учители, които да се грижат за децата до 18,00 часа или до приключване на учебните часове при целодневно обучение в съответната образователна институция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!