70 см сняг в Ловешко, над 900 машини чистят пътищата в страната

OFFNews 29 декември 2016 в 11:53 5539 1

Снимка БГНЕС

Над 900 машини обработват пътищата в страната. Превалявания от сняг има в областите София, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново.

На места снежната покривка достига 35-40 сантиметра, като в Ловешко достига на места 70 сантиметра. 

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че републиканските пътища са почистени и са проходими при зимни условия. 

Задръствания има на магистрала "Хемус" между София и Правец и на няколко места по магистрала "Тракия". Задръствания има и на пътя Пловдив - Смолян. 

Временно е ограничено движението по път I-4 пътен възел Ябланица - Боаза заради аварирал тежкотоварен автомобил. Очаква се трасето да бъде освободено скоро. 

Като обходен маршрут може да се използва направлението пътен възел "Ябланица - гр. Ябланица - Гложене - път III-358 - път III-305 - Боаза и обратно, съобщиха от АПИ. 

Ограничено е движението по път 5601 Шипка - Шейново - Дунавци, поради бурен вятър, снегонавявания и ограничена видимост.

Заради силен снеговалеж и ограничена видимост е въведено ограничение за движението на автомобили над 3,5 т по път I-6 Антон – Карлово.

Поради гъста мъгла е ограничено движението през проход "Шипка". Временно е затворено движението и по път I-5 от с. Хаджидимитрово до началото на проход "Шипка". Шофьорите да се движат с повишено внимание по обходен маршрут през проход "Република".

Силният вятър в Сливен почти разруши детска площадка, а врата на заведение е повредила кола. 

Придвижването по улиците е много трудно, трафикът е натоварен. 

Снимка: Данаил Христов/Булфото

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че снегът не е предизвикал проблеми в столицата. 

„През нощта работиха 150 машини, обработиха до сутринта основните улици и булеварди, по които се движат средствата на градския транспорт. В момента нямаме проблеми във връзка със зимната обстановка. Машините са в готовност по точките, защото температурите са ниски и не трябва да допускаме заледяваме по трасета, по които колите все пак се движат с по-висока скорост. На много места са чистени и квартални улици“, посочи Фандъкова и уточни, че тротоарите, които са общинска отговорност също се чистят. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews