7 опита за телефонни измами само за ден във Варна

Нели Александрова 20 декември 2023 в 11:09 816 0

Снимка OFFNews

Телефонните измами зачестяват, около празниците, съобщават от областна дирекция "Полиция" във Варна, откъдето призовават хората да се подлъгват и да не предоставят по никакъв повод парични суми на непознати или личните си данни.

7 телефонни измами са предотвратени само в рамките на 19 декември на територията на Варна. В единият от случаите 94-годишна варненка е оставила 1 500 лева на посоченото от измамниците място. След намесата на полицията, парите са намерени непокътнати и са върнати на потърпевшата. При останалите случаи от вторник, измамите са предотвратени от униформените, преди потенциалните жертви да дадат исканата сума.

Схемите, които измамниците са използвали, са сред най-популярните - „Съдействие на полицията при провеждане на полицейска операция" и „Пострадал роднина при ПТП".

От МВР напомнят при съмнителни разговори веднага да се подаде сигнал на телефон 112. Полицията призовава още всички, които имат възрастни родители и роднини да им обяснят за измамните схеми и сценарии и да ги предупредят да не дават по никакъв повод пари, искани по телефон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!