6 столични квартала излизат на протест срещу мръсния въздух

OFFNews 19 декември 2017 в 08:20 3674 4

Жители от шест столични квартала днес ще излязат на протест срещу мръсния въздух в София.

Недоволни от мерките на Столична община, жителите на Младост, Дружба, Красна Поляна, Западен парк, Овча Купел и Оборище ще протестират от 19 часа днес.

Протестите ще бъдат на следните места:

Младост – в парка, пред сградата на районната администрация „Младост";

"Дружба" - до хипермаркет "Кауфланд";

Красна поляна – Мушанов и Добротич;

Западен парк – Стамболийски и Вардар;

Овча купел – Линкълн и Монтевидео;

Оборище - бул. "Янко Сакъзов", срещу бившото кино "Левски".

Нивата на фини прахови частици подминават с хиляди единици нормите. При норма 50 единици, стойностите на замърсяване на въздуха, стигат над 400-500, до 1200 и даже 1600, пишат организаторите на протеста.

"Искаме нормални условия за живот и работа. Писна ни от погазването на нашите човешки права и затова ставаме поредния квартал, който излиза на протест с искане за чист въздух", заяви д-р Николай Георгиев от "Обществения съвет на Дружба 2". 

По инициатива на Столична община и получени сигнали на граждани Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) разположи мобилна станция за измерване качеството на атмосферния въздух в районите „Красна поляна“ и „Овча купел“.

Замерването ще продължи 4 денонощия и ще се проведе на няколко локации в районите. Средноденонощните данни, отчетени от станцията, ще бъдат обобщени и анализирани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

19.12 2017 в 12:43

А бе, бореца за плюсове, да си чувал приказката "Сития не вярва на гладния"? Да ти е минавало през ума, че тия работи струват пари, пък не всеки ги има?
Айде стой си там в офисчето между парното и климатика, търкаляй си кредитомобилчето в задръстванията, и не се отваряй, където не те питат.
 
X

Да помогнем на украинските деца!