6 октомври ще е неучебен ден заради изборите

OFFNews Последна промяна на 30 септември 2014 в 16:52 3889 1

Румяна Коларова

Снимка Александър Михайлов/Булфото

Румяна Коларова

Денят след изборите - 6 октомври (понеделник) - ще е неучебен във всички училища в страната, съобщи Министерството на образованието и науката.

На повечето места в страната изборните секции се разполагат в учебните заведения. Тъй като е необходимо технологично време за почистване и подреждане на класните стаи след гласуването в училищата и с цел възстановяване на подходящата учебна атмосфера и обстановка, денят след вота се освобождава от учебни занимания, поясняват от МОН.

Със заповедта на министъра на образованието и науката доц. Румяна Коларова учебното съдържание за неучебния ден по съответните предмети ще бъде преструктурирано от учителите, одобрено от директорите на училищата и съгласувано с началниците на регионалните инспекторати на образованието. По този начин неучебният ден няма да се отрази на обучителния процес в училищата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.09 2014 в 17:35

"Със заповедта на министъра на образованието и науката доц. Румяна Коларова учебното съдържание за неучебния ден по съответните предмети ще бъде преструктурирано от учителите, одобрено от директорите на училищата и съгласувано с началниците на регионалните инспекторати на образованието."

Егати сложния начин да се каже "ще наваксат". :D