6 кутрета изоставени в кашон пред Екоравновесие, 70 осиновени през май

OFFNews Последна промяна на 09 юни 2017 в 15:20 1443 0

70 кучета, настанени в приютите на „Екоравновесие”, са били осиновени през май, съобщи шефът на общинското предприятие Веселин Асенов. 

Три последователни недели от 23 април до 7 май Екоравновесие проведе осиновителска кампания под наслов „Подари си приятел” в един от столичните молове. „Посетителите имаха възможност да се запознаят и да разходят кучета, които са настанени в приютите. Инициативата премина успешно като общо 16 от 20 кучета намериха стопани“, каза още Веселин Асенов.  

Заловените кучета от екипи на предприятието за май са 286, като 216 от тях са кастрирани, а 181 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец за настаняване в приюта са предадени 2 кучета. За съжаление продължава изхвърлянето на малки кученца. Само преди дни в кашон пред приюта са били оставени 6 малки кучета.

В общинската ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 41 кучета.

Продължава кампанията за кастрация на дворни кучета. В районите Кремиковци и Нови Искър до момента са кастрирани 23 кучета. От другите райони на Столична община кастрираните дворни кучета са деветнадесет.
За първи път на парада за домашни кучета Sofia Puppy Parade, тази година за участие бяха поканени и участваха кучета от приюта в с. Горни Богров. Мотото на третото издание на парада беше „Подари прегръдка на бездомно куче”.

Кампанията „Подари си приятел“ ще продължи през лятото с инициативи в столичните паркове.
ОП „Екоравновесие“ ще вземе участие в инициативата „Живей Активно” на 18 юни в Южния парк, където ще представят част от кучета в приюта и всеки, който желае, ще може да си хареса приятел и да го осинови на място. Служител на предприятието ще изготвя веднага всички необходими документи . 

За май изразходваните финансови средства за дейността на предприятието са 193 793 лв., като в тях влизат разходи за ветеринарно медицински консумативи и лекарства, храна за животните в приютите и ветеринарната клиника, за външни услуги /поддръжка на трафопост за приют „Горни Богров“, сметоизвозване, техническо поддържане на компютърна техника и системи за видеонаблюдение, абонамент автоматична телефонна централа, почистване на изгребните ями, сервизно обслужване на автомобилите , заплати и осигуровки на работниците и служителите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !