5000 на Витошка пиха от водните човеци на Софийска вода

OFFNews 25 юли 2019 в 14:49 2149 0

И тази година „Софийска вода“, част от Веолия, спази лятната традиция и разположи познатите „Водни човеци“ по бул. „Витоша“ в рамките на кампанията „Утоли жегата“. Така над 5000 столичани и гости на столицата пиха чиста и разхлаждаща питейна вода и получиха подробна информация за качествата и показателите й. 

Трите портативни чешмички, изработени изцяло от ВиК материали и приличащи на човечета, са свързани пряко с хидрантите, през които тече чиста питейна вода. Тя е естествено студена, което я прави още по-привлекателна в летните жеги.

Идеята за водните човеци тръгва преди 9 години по време на „Горещниците“ – дните през месец юли, които според българските традиции са най-жарките дни от годината. Именно в топлите дни е изключително важно да приемаме достатъчно вода и да се грижим за хидратацията си. Софийската вода, със своето неутрално към леко алкално 7,37 pH, максимално способства за клетъчната обмяна, за добрия тонус и здраве. Според експертите, препоръчителното количество вода, което трябва да пием през лятото, е около 2 литра на ден. И трябва да сме изключително внимателни, защото когато усетим жажда, тялото ни вече е дехидратирано.

За щастие, столицата ни се радва на качествена планинска вода, но това не отменя задълженията на „Софийска вода“ да я пречиства и контролира, така че тя, напълно безопасна и с отлични характеристики, да достига до домовете.

Чрез кампанията „Утоли жегата“ „Софийска вода“ нагледно показва и от какво е изградена водопроводната мрежа под улиците и тротоарите на София - общо 4000 км, които са скрити от очите ни. Водните човечета са сглобени от такива материали и са направени от хората, които се грижат да имаме постоянно качествена питейна вода и канализация до и от дома и работата.

С времето концепцията на кампанията „Утоли жегата“ става по-екологична. За разлика от предишни години, в които „Софийска вода“ раздава питейна вода в чашки, с появата на чешмите – човечета отпада и необходимостта от използването на материали за еднократна употреба.

Докато Водните човечета бяха на разположение на софиянци и гости на града, мобилна лаборатория на „Софийска вода“ показваше на място състава и качеството на водата, която тече от чешмите, както и във всички сгради в София. Така всеки желаещ сам можеше да провери отличното качество и параметрите на жизненоважната течност, която „Софийска вода“ всекидневно доставя на над 1 400 000 души на територията на Столична община.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews