5 стъпки за Малките 5 кьошета предлага Спаси София

OFFNews 15 юли 2022 в 09:40 1752 0

Малките 5 кьошета

Снимка Спаси София

Спаси София предлага промени на площадчето Малките 5 коьошета

Пет стъпки за преобразяване на Малките 5 кьошета в София в красиво пространство за гражданите и бизнеса предлагат от Спаси София.

Гражданските активисти канят столичани на емблематичния софийски площад през уикенда, за да представят предложенията си за промяна на градската среда. Фестът от 11 до 19 часа в събота и неделя ще включва и викторина с въпроси за София, музика на открито и кулинарни изненади, съобщават от неправителствената организация. 

Екипът на Спаси София ще представи своята визия за това как площадчето да се превърне в артистично, красиво и оживено пространство в полза на хората, бизнеса и културата, без да се спира преминаването на автомобили в района.

Част от подобренията, които архитектите на Спаси София ще обсъдят с гражданите, включват: повдигнато споделено кръстовище за повече безопасност и удобство; пешеходни пространства с равни настилки и без неправилно паркирани коли; модерно градско обзавеждане с модулни пейки, места за отдих и повече зеленина; красива градска среда с качествена настилка от автентичен софийски паваж и модерна и артистична атмосфера чрез окачено осветление.

Всеки ще може да се запознае с предложенията и да сподели своите идеи и виждания, уверяват от Спаси София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!