5 г. затвор за мъж, присвоил 2 апартамента на Филип Киркоров край Варна

ОFFNews 30 юни 2014 в 15:00 5091 4

Филип Киркоров

Снимка Булфото/Андрей Михайлов

Филип Киркоров

Ефективна присъда oт 5 години лишаване от свобода даде Варненският окръжен съд на мъж, присвоил чрез имотна измама два апартамента на поп звездата Филип Киркоров в курорта "Св. св. Константин и Елена".

Съдът е установил, че подсъдимият Пламен Маджуров е съставил фалшив документ и така е присвоил имотите в комплекс "Порт Палас" в курорта. Общата пазарна стойност на апартаментите е в големи размери - над 1,8 млн. лева.

В съдът оправда Маджуров по обвинението за съучастие с втория подсъдим Даниел Иванов умишлено да е внесъл неверни обстоятелства в нотариалния акт за продажбата на жилищата.

Първата съдебна инстанция наложи още две наказания на Пламен Маджуров, като го лиши за 8 години от правото да заема държавна или обществена длъжност, свързана с управление на държавно или обществено имущество. За същия срок Маджуров няма да има право да упражнява професия или длъжност, свързана с управление на чуждо имущество. Законът казва, че лишаването от права започва след изтърпяването на влязлата в сила присъда.

Вторият подсъдим по делото за измамата Даниел Иванов беше оправдан и по двете обвинения за извършени действия по измамата като помагач и съизвършител с Маджуров. 

Присъдата на ВОС подлежи на въззивен контрол пред Апелативен съд Варна в 15 дневен срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови