44 зрелостници завършили училище с пълно 6,00, МОН ги награди

OFFNews 31 юли 2020 в 11:22 4197 1

44 зрелостници от випуск 2019/2020 г. бяха удостоени с отличието на Министерството на образованието и науката „Национална диплома“. Почетната грамота се присъжда на ученици с отличен успех (6,00) по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование и за изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

„Сама по себе си образователната система не може да гарантира успех, но трудът, упоритостта, въображението са пътят на развитието. Вие сте не само най-добрите, но и най-мотивираните да се справяте с предизвикателствата“, обърна се министър Красимир Вълчев към отличниците и отбеляза, че добрите им постижения са и отражение на усърдната работа на учителите. Те, от своя страна, благодариха на учителите и родителите си.

Качественото образование винаги е било предпоставка за пълноценен живот. В следващите години страната ни ще бъде по-добро място за реализация на младите хора - увери  министърът „Предстоят ни още по-големи дигитални трансформации. За да бъдем част от развитите страни трябва да имаме достатъчно подготвени специалисти в областта на природните науки, математиката и информационните технологии“, каза още той.

Зам.-министър Таня Михайлова също поздрави отличниците и се обърна към тях с призива: „Вие сте добри, млади, умни и интелигентни хора. Докажете, че училището ви е дало добра основа“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови