40 дни от кончината на патриарх Неофит

OFFNews 21 април 2024 в 08:51 1021 0

гроб
Днес се изпълват 40 дни от кончината на Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Днес се изпълват 40 дни от кончината на Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. В 9:00 часа в митрополитския катедрален храм „Св. Неделя“ в София ще бъде отслужена Архиерейска заупокойна св. Литургия, след която, към 11.00 ч. ще бъде извършена панихида.

Българският патриарх почина преди 40 дни след продължително боледуване и беше погребан под колонадата на миктрополитския храм "Света Неделя" в София. Така неговите събратя от Светия Синод изпълниха волята му да почива за вечни времена в църквата, в която служеше, като софийски митрополит.

"Бог да прости и да упокои блажено починалия ни първойерарх в селенията на праведните, да го запише в Книгата на живота и настани при светиите" - се казва в съобщението на Светия Синод по повод 40 дни от кончината на Негово Светейшество.

Архиереите споделят съобщението за помена с библейския цитат: "Блажен е пътят, по който вървиш днес, душо, защото ти е приготвено място за почивка. Върни се, душо моя, в твоя покой, защото Господ ти стори добро".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки