4 г., след като футболна врата уби дете, трагедията се повтори и отново няма виновни

OFFNews 05 септември 2017 в 07:39 6752 3

Снимка bTV

Четири години, след като метална врата на футболно игрище уби дете, трагедията се повтори. И отново няма виновни, и вероятно отново никой няма се заеме с премахването на опасните подвижни съоръжения от полянки и забравени игрища.

Кметът на село Градежница, Тетевен Свилен Чернин не призна вина след трагедията вчера, при която 12-годишният Асен бе убит от паднала върху него метална врата. Две години деца не тренират тук, каза той пред Нова тв. Общинската управа нямала представа, че деца ходят там.

Вчера Асен и негови приятели отиват да играят там и явно решават да преместят вратата. Металното съоръжение удря главата на Асен и той пада, а децата се разбягват. Тялото му стои 40-50 минути, преди да бъде извикана линейка, плаче днес майка му. 12-годишното момче - вратар на ФК "Светкавица" - издъхва в болницата в Тетевен. Майката, цитирана от bTV, предполага, че вероятно е бил с гръб и не е видял, че вратата пада върху него.

В Районно управление - Тетевен, е образувано досъдебно производство, извършен е оглед и е започнало полицейско разследване.

През 2013 г. метална врата на футболно игрище във Велико Търново пада и убива 7-годишно дете. И до днес не са взети мерки подобно нещо да не се случи другаде.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

05.09 2017 в 10:06

И какво да направи кмета? Да следи къде ходят всички деца или да ги заключва в кметството, за да не се пребият някъде? Със същите аргументи можете да обвините БФС или направо УЕФА.
 
X

Да помогнем на украинските деца!