31 години от 10 ноември 1989 г. - протести пред МЗ, правителството и парламента

OFFNews 10 ноември 2020 в 06:27 2731 0

Серия от протести ще отбележат 31-ата годишнина от началото на демократичните промени у нас на 10 ноември 1989 г.

Първи започват "Отровното трио". Тяхната инициатива е наречена "Диктаторът Живков роди Тиква" и е пред Министерски съвет. Началото е в 12 часа.

"Подаряваме изложба на диктаторчето във връзка с годишнината от промяната в България. Всеки, който иска може да разпечата и да донесе снимка, която да МУ напомня откъде е тръгнал и докъде ни докара", гласи анонсът за събитието.

По-късно, на същото място, ще има и протест под наслов "10 ноември: Промяна, а не подмяна! 31 години стигат!" организиран от  Системата ни убива, Палатков лагер пред Софийския университет и Орловград - Протест Блокада.

Ето какво заявяват инициаторите:

"В ден 125 от нашето недоволство, се събираме единни, повече от всякога, за да довършим започнатото! Преди 31 години започнахме борбата за демокрация, но демокрация така и не получихме.

Много други страни обаче успяха. Значи е възможно.

Ще успеем и ние!

В последните месеци, поставихме проблемите на обществото на дневен ред и вече никой не може да ги подмине. Сега е време за решителното действие. За една последна схватка със задкулисието и мафията. Народът срещу тях!

На 10. ноември в 19 ч. се събираме пред Министерски съвет, за да довършим историята на прехода и да положим новото начало на едно честно, проспериращо и наистина демократично общество."

Час преди началото на протеста пред правителствената сграда ще има друга акция. Тя ще е пред здравното министерство и се очаква на нея да присъства доц. Атанас Мангъров.

Митингът е срещу "неадекватните мерки и решения, които се налагат от управляващите във връзка с пандемията от COVID-19" е подкрепен и от партия АБВ с лидер Румен Петков.

В протеста ще участва и адвокат Иван Денев - баща на Христо, абитуриентът от Велико Търново, който почина от коронавирус, както и д-р Георги Тодоров - лабораторен лекар, практикувал с години в Република Гана, в условията на епидемии и зарази и притежаващ солиден опит с овладяването на пандемии.

По програма се очаква след 20 часа вечерта протестиращите да отидат пред сградата на Народното събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови