300 000 автомобила напускат София днес и утре

OFFNews 28 април 2017 в 20:16 2995 1

Снимка Архив

300 000 автомобила се очаква да напуснат София днес и утре заради предстоящите почивни дни.

Заради ремонтите по магистралите в следващите дни се очакват задръствания.

Тапи се очакват на магистрала "Хемус" и на тунелите "Витиня" и "Ечемишка". От Пътна полиция препоръчват стария път или трасето за Ребърково през Своге.

Натоварен трафик се очаква и по пътя за Гърция. Има затруднения в трафика на българо-гръцката граница при Кулата заради ремонт. 

От "Пътна полиция" напомниха, че при неплатени глобите по Закона за движението по пътищата, при проверка на пътя може да бъде отнето свидетелството за управление на МПС, а моторното превозно средство да бъде спряно от движение до плащане на дължимите глоби.

Вече почти всички патрули на КАТ са снабдени с таблети с връзка с интернет, така че проверката за неплатени глоби е част от рутинните процедури при спиране на автомобили.

От "Пътна полиция" съветват да се спазват въведените ограничения, пътните знаци и маркировката, да не се употребява алкохол преди шофиране и призовават за повече толерантност на пътя. 

Засилен трафик се очаква на 1 май. От МВР обясниха обаче, че очакват много хора да слеят празничните дни, затова се очаква движението да е особено затруднено на 8 май. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови