30 младежи получиха стипендии от президента

OFFNews 25 ноември 2019 в 17:33 2101 0

30 ученици и студенти в неравностойно положение получиха стипендии в рамките на президентската инициатива „Подкрепи една мечта“.

Знанието и образованието са сила, която в ръцете на млади хора води до един по-добър свят. Бъдете настойчиви, упорити и последователни, защото от вас ще се изискват много усилия. Не се отказвайте от препятствията по пътя, а ги използвайте за трамплин към следващи успехи, обърна се към младежите президентът Румен Радев в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

Еднократна стипендия получиха 22 студенти и 8 ученици в 12 клас, които са завършили миналата учебна година с отличен успех.

Сумата от 51 636.29 лева, набрана чрез дарения по време на благотворителната кампания, беше разпределена сред студентите и отличните ученици, които подписаха днес договорите си за стипендии в президентската институция.

Студентите първи курс получиха подкрепа в размер на 1 892, 55 лева, а отличниците – 1250 лева.

„Не забравяйте хората, които ви помагат да се развивате и да намирате своята перспектива в живота“, призова Румен Радев и благодари на щедрите дарители, които са повярвали в младите хора и са им дали шанс и нови възможности в живота.

Администрацията на президента предоставя еднократна финансова помощ на младежите в неравностойно положение от инициативата „Подкрепи една мечта“, които през академичната 2019/2020 г. са приети за студенти в първи курс.

Финансова подкрепа получават и учениците от 12 клас, които са настанени в социални услуги, и които са завършили с отличен успех учебната 2018/2019 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови