30 автомобила в насрещното на "Тракия" (видео)

OFFNews Последна промяна на 04 октомври 2015 в 17:44 6085 0

30 автомобила в насрещното на

Близо 30 автомобила се придвижили снощи в насрещното движение на магистрала "Тракия". За това алармираха граждани, преминали снощи по аутобана, съобщава bTV. 

В писмо на пътувал през нощта по магистралата се казва:

„Пътувах по магистрала Тракия и за съжаление имаше ПТП - обърнат автомобил. Точно в зоната за ремонт. Полицията ни отби. След това ни позволиха да заобиколим произшествието и се оказахме в насрещната лента - там ни насочиха полицаите.

В колона се движихме поне 20-30 автомобила от 213 км до 209 км, където на отбивката за Стара Загора аз направих маневра - преминах през моста и всички останали коли зад мен ме последваха. Но тези пред мен продължиха да се движат в насрещната лента.

Застигайки ги установих, че има един ТИР отпред. Обадих се веднага на тел. 112 - в 22,49 ч. Движих се с тях поне още 15 километра така и със светлинен сигнал предупреждавах отсрещните автомобили. Никога не съм вярвал, че това е възможно, но факт - нямаше как да помогна по друг начин. Дано не е имало и друго произшествие.

Ужасна грешка на полицаите! Категорично те ни объркаха, а и видяха, че всички тръгваме в насрещната лента".

Заради катастрофа снощи пътят при 214 км на магистралата беше блокиран. Движението е двупосочно при спазване на указанията на полицията, предупредиха от АПИ, а сутринта съобщиха, че е възстановено нормалното движение по магистралата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови