3 ключови неща, които трябва да знаете, преди да наемете кола

OFFNews 10 октомври 2022 в 16:26 527 0

Снимка

Наемането на кола за първи път може да бъде едновременно вълнуващо и страшно. Въпреки това, тази услуга разкрива пред вас един свят на възможности, когато пътувате.

В същото време, възможно е да има и някои клопки, които със сигурност ще искате да избегнете. Ето защо ние от SpeedyCars.eu искаме да сме сигурни, че ще можете да се насладите на това приключение избягвайки всички излишни главоболия.

За начало трябва да кажем, че резервирането на автомобил обикновено е сред услугите с нисък риск. То по-скоро доста прилича на резервиране на хотелска стая, отколкото например на самолетен билет.

Има два вида тарифа. При първият, плащате когато вземете колата. При вторият, плащате още преди да сте пристигнали на мястото (един вид предплатена услуга). Първият път, когато наемете кола, вероятно ще се почувствате по-комфортно при първия вариант и ще поискате да платите цената по-късно, при взимане на ключовете в офиса.

3 ключови неща, които трябва да знаете, преди да наемете кола

• Цени при шофьори под 25

Цените са значително по-високи за младите шофьори. Наемателите под 25 години често срещат допълнителни трудност, свързани с възрастта и такси за наема на возилото се увеличава. Тези такси в някои случаи дори могат да надхвърлят цената на автомобила под наем. Компанията за коли под наем в София, а и в цялата страна ги добавя в последния момент, освен ако наемателят не е резервирал специална оферта с възможност за отказ.

• Ще ви трябват шофьорска книжка и кредитна карта.

Първото нещо, което агентът ще поиска да види, е валидна шофьорска книжка и кредитна карта. Фотокопие на книжка също върши работа. Ако плащате с дебитна карта също може да възникне проблем. В края на краищата, може и да успеете да наемете кола с дебитна карта, но е по-вероятно да си създадете допълнителни грижи.

• Застраховката

Можете да се наложи да не плащате допълнително за застраховката на колата под наем. Голяма част от договора за наем на кола се отнася до това кой е отговорен за разходите за щети, ако автомобилът попадне в инцидент. Преди да наемете кола, задължително проверете дали вашата лична автомобилна застраховка не покрива и автомобили под наем или пък дали случайно вашата кредитна карта не включва покритие при рент-а-кар услуги.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!