Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

27-годишен стана зам.-кмет по транспорта на София

OFFNews 22 юли 2016 в 13:28 10193 3

27-годишен стана зам.-кмет по транспорта на София

27-годишният Евгени Крусев е новият зам.-кмет по транспорт на София. Той бе представен лично от кмета на града Йорданка Фандъкова, съобщава Дарик.

Крусев поема тежкия пост, който бе освободен от Любомир Христов след скандал с обществена поръчка за подмяна на спирките в столицата. До този момент Евгени Крусев е бил начело на екипа, който подготвя плана за градска мобилност. Той е завършил "Транспортно планиране и инженеринг" в Единбург.

"Ръководеше екипа, който изготви плана за градска мобилност, който ще бъде представен всеки момент, и, който включва ангажименти както на трафика, пешеходното движение, така също и на велосипедното. Знаете, аз обявих, че ще търся млад човек, който да има подходящото образование и квалификация, в същото време да бъде много отдаден, да бъде работлив", заяви кметът Фандъкова.

Крусев заяви, че се надява да оправдае очакванията и доверието, гласувано му от кмета.

"Отговорността, която поемам е огромна, предизвикателството също. Надявам се да оправдая очакванията на кмета и на гражданите и да превърнем транспорта от сектор с проблеми в система, която отговаря на нуждата на хората", сподели амбициите си новият зам.-кмет.

Заповедта за назначение ще влезе в сила от понеделник. Следващата седмица се очаква и Центърът за градска мобилност да се сдобие с ново ръководство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12144

2

ketchup

22.07 2016 в 15:26

Успех на момчето!Току виж е вкарал 21ви век в градския транспорт. :)
 
X

Подкастът на OFFNews