227 000 подписа в подкрепа на референдум 'за' или 'против' еврото внася партия "Възраждане"

OFFNews 19 юли 2018 в 12:20 3212 0

Партия "Възраждане" внася в парламента 227 000 подписа за провеждането на референдум дали България да влезе в eврозоната. 

Това заяви председателят на партията Костадин Костадинов в интервю за БНР.

Въпросът е формулиран така: "Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото като официална валута в Република България?"

Костадинов уточни, че предстои проверка на подписите от ГРАО, но партия „Възраждане“ вече е направила такава, която е установила, че валидните са малко под 200 хил.

През последните 3 месеца успяхме да направим първото по рода си обществено обсъждане дали трябва да се въвежда еврото, посочи той. 

Костадинов е категоричен, че важните решения за бъдещето на България, независимо дали са вътрешно или външнополитически, се вземат от много тесен кръг хора и до голяма степен българското общество не само, че не е питано, а не е запознавано с тези въпроси.

Българският лев е последният останал елемент от някогашната ни независимост. Продължаваме с все по-силни крачки да се отказваме от порции и порции български суверенитет, каза още председателят на "Възраждане".

Според него голяма част от българите са уплашени от приемането на еврото, тъй като се страхуват да не се обезценят спестяванията им. 

Внасянето на подписи в парламента идва ден след като страната ни поиска тясно сътрудничество с Европейската централна банка като първа стъпка към присъединяването към Единния банков надзор. Това е необходима крачка за влизането ни в ERM 2, известен като "чакалнята за еврозоната".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки