21-вата Българска Коледа бе в подкрепа на детската хирургия

OFFNews 25 декември 2023 в 23:57 1809 0

Снимка Фейсбук

Артисти, музиканти и изпълнители се включиха в благотворителния концерт на "Българската Коледа", който се проведе тази вечер в Народния театър "Иван Вазов" в София. Кампанията, която се провежда за 21-ва поредна година, е под патронажа на президента Румен Радев.

Тази година концертът премина под надслов "Дари надежда на дете в беда" в подкрепа на детската хирургия.

"Целта на двадесет и първото издание на "Българската Коледа" е да привлече общественото внимание към детската хирургия, да повиши информираността за хирургичните интервенции при деца с вродени и придобити заболявания, тяхното влияние върху живота им, както и да помогне децата с такива заболявания за навременно диагностициране, лечение и рехабилитация", се посочва на сайта на инициативата.

В спектакъла участваха Симфоничният оркестър на БНР с диригент Левон Манукян, Илиан Божков, Миро, Кристина Дончева, Вокална група „Бон-Бон“, Люси Дяковска, Тома Здравков, Христина Нейкова, Руслан Мъйнов, Михаела Маринова, Сергей Вардеварян, „Юпитер 7“, Мария Стефанова, Георги Костадинов, Владо Димов, „ЛаТиДа“, квартет „Дестини“, Детският хор на БНР, Дони и Нети, Ненчо Балабанов и Християна Лоизу, Веселин Маринов, Никола Тодоров, Симеон Владов, Стефан Илчев, Ана Мария и Злати Петров.

Президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева присъстваха на традиционния благотворителен спектакъл. Сред официалните гости бяха министрите на младежта и спорта Димитър Илиев, на туризма Зарица Динков, началникът на кабинета на държавния глава Гълъб Донев и други.

Зрителите на празничния концерт имаха възможност да подкрепят каузата на децата в беда с изпращане на благотворителен SMS на номер 1117. Информация за „Българската Коледа“, както и начините, по които може да бъде направено дарение са посочени на интернет страницата на благотворителната инициатива.

Миналогодишното издание на инициативата беше в подкрепа на децата с редки генетични заболявания и разполагаше с бюджет от 3 милиона и 530 хиляди лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика