20 години затвор за убиеца на банкерката от Бургас

OFFNews 19 юни 2014 в 15:36 5651 8

Любомир Симеонов
57-годишният Любомир Симеонов разстреля Павлинка Йовчева, защото му отказала кредит.

Бургаският окръжен съд постанови 20 години затвор на Любомир Симеонов за убийството на регионалния директор на УниКредит Булбанк в Бургас Павлинка Йовчева миналия септември.

Съдът го призна за виновен за убийството на Йовчева, както и за придобиване и притежание на незаконно оръжие, по двете обвинения. Двайсетте години затвор той трябва да излежи при първоначален строг режим. Той трябва да заплати по 100 000 хил. лева на тримата граждански ищци - дъщерята, мъжа и сина на убитата жена. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Симеонов направи пълни самопризнания. Пред разследващите той обясни, че посегнал към пистолета, защото почти фалирал, докато е чакал отговор от банката по искането му за кредит. Един от мотивите за убийството на бургаската банкерка е именно отказът ѝ Симеонов да получи кредит от 1.5 млн. лева. Парите му били необходими, за да запази бизнеса си с изкупуване на билки, гъби и горски плодове.

След разстрела 57-годишният мъж сам се предаде в полицията и направи самопризнания.

Любомир е завършил военния университет във Велико Търново. Съпругата му Соня е държавен служител, работи в Министерството на отбраната - към военновъздушните сили. От дълги години тя живеела в София, където били и двамата им синове - Явор и Ясен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!