2,5 млн. за 12 дка гранит пред НДК, още толкова, за да спрат течове в подлеза

Юлиана Ончева 19 декември 2015 в 16:25 7164 12

Снимка БГНЕС архив

2,5 млн лева ще струва подмяната на гранитните плочи на площад "България" пред НДК, новата настилка ще обхване площ от 12 декара. На цялото пространство от 15 дка пък ще се прави хидроизолация, за да се спрат течовете в подлеза, което ще струва още 2,5 млн. лева. 

Това заяви за OFFNews Ралица Маджарова, шеф на дирекция "Зелена система" в Столична община. За доставка на гранитните плочи ще бъде обявена обществена поръчка, като изискването е те да са в два цвята - сив и по-светъл, за да не се наруши връзката с останалата част от парка, чийто ремонт е на финала си.

Няма опасност да загубим пари по оперативна програма "Регионално развитие", заради забавянето на ремонта, каквото опасност съществуваше. Фирмите, "СК-13 ПЪТСТРОЙ" АД, глобена е и "ПОЛИД" ООД, които изпълняват проекта, са глобени до този момент с 375 000 лев. Общата стойност на ремонта дотук е 11 млн. и 600 000 лева, 95% от средствата са по програмата, уточни Маджарова. Новите прогнозни 5 млн. обаче ще са за сметка на Столична община и са предвидени в бюджет 2016, стана ясно от презантацията на зам.кмета по екология Мария Бояджийска на семинар на СО в Банско. 

Новият проект за пл. "България" се изготвя в момента, уточни Бояджийска. Хидроизолация ще се прави и вертикално при контактните зони на гранитната настилка със зелените площи, допълни Маджарова. 

В проекта ще се включат и допълнителни съоръжения за сигурност около ремонтирания фонтан. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews