19-годишни хакери на косъм да заграбят 5 млн. лева от тотото

OFFNews 10 август 2014 в 08:07 14814 14

Тийнейджъри-компютърни програмисти почти успяха да откраднат последния джакпот от 5 млн. лв., като първоначално са убедили Спортния тотализатор, че са късметлии.

Двете 19-годишни момчета от Варна все пак не са успели да приберат парите, но са били много близо. По неофициална информация от разследващите те са успели да хакнат компютърната система на Тотализатора в минутите след тегленето, по време на проверката дали има печеливш фиш.

Дни след трагичните наводнения в „Аспарухово”, Спортният тотализатор съобщава, че джакпотът от над 5 млн. лв. е паднал. Късметлията е от Варна.

Минути преди да бъде обявена печалбата, две 19-годишни момчета успяват да хакнат информационната система на Спортният тотализатор и да го убедят, че печелят. В последствие, обаче, служителите се усъмняват и подават сигнал в полицията. Младежите са арестувани, когато опитали са изтеглят печалбата.

Според компютърния специалист Боян Боев схемата е добре подготвена, с помощта на вътрешен човек. Вероятно фишът е истински, а младежите са имали достъп до компютър от системата. „Това са най-вероятно тотопунктовете. Или втори вариант - Централата на тотото, където са разположени системите”, коментира специалистът пред бТВ.

Ден преди тиража залаганията продължават. На сайта си Спортният тотализатор съобщава, че стартира процедура за връщането на спасените 5 млн. лв., без да се уточнява в кой тираж ще участват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!